Новоизбраните общински съветници в Шумен положиха клетва

Кметът на Шумен Любомир Христов, кметовете на населени места и общинските съветници положиха клетва на първата тържествена сесия на новия местен парламент. Заседанието беше ръководено от доайена на съветниците, бившия шуменски градоначалник Максим Иванов /БСД/. Със своите 70 години той е най-възрастният съветник в новия мандат, а най-младият е 25-годишният Гьокхан Илхан /ДПС/.

Съветниците се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната, и във всички свои действия да се ръководят от интересите на гражданите на Шумен и Шуменската община, и да работят за тяхното благоденствие.

Същата клетва положи и новият стар кмет на Шумен Любомир Христов, който днес официално встъпва в длъжност за втория си мандат.

Любомир Христов: Обещавам да бъда кмет на всички!

Любомир Христов полага клетва за втория си мандат като кмет на Шумен, а доайенът на съветниците Максим Иванов ръководи церемонията

„Благодаря на съгражданите си, които показаха, че пътят и посоката, която сме избрали е вярна. Изборната кампания приключи, време е за работа. Хората очакват от нас изпълнение на конкретни обещания, отхвърляне на проблеми, реализиране на проекти и всичко това да го постигнем с по-бързи темпове“, каза Любомир Христов в първото си обръщение към съветниците.  И допълни: „Шуменци си свършиха работата, гласуваха, избраха ни, подредиха ни. Така, по този начин, както сме тук в тази зала. Очакват да покажем мъдрост, да не допускаме с политически заигравки да не реализираме започнати проекти, да изпълним важни задачи за града. Очакват консенсус и пълна прозрачност на големи проекти, които са важни за Шумен. Очакванията са безспорни, отговорността за тях е наша – моя и на вас, като общински съветници. Надявам се всички да се съобразим с това, което искат от нас нашите съграждани. Аз обещавам да бъда на всички кмет, независимо от политическата им принадлежност, техния пол и възраст. Обещавам да търся вашата подкрепа, обещавам да търся подкрепата на нашите съграждани, на нашите кметове, за да реализираме през следващите 4 години това, което всички заедно обещавахме“.

Веселин Пенчев: Кметът трябва да си даде сметка, че е нужна промяна!

Веселин Пенчев, председател на БСП – Шумен

Задачата на кмета е трудна, заяви председателят на БСП – Шумен Веселин Пенчев, който единствен от представителите на седемте групи съветници направи изказване на първата сесия. Ето какво каза той: „С разликата от 77 гласа, с които Любомир Христов беше избран за кмет, неговата задача тук и пред гражданите е много отговорна. Не му е лесно, и аз го разбирам. По инициатива на БСП има обжалване на изборния резултат, и съдът ще прецени дали този избор е бил законен или не. Но дотогава, а и след това, ако бъде потвърден изборът на г-н Христов, той трябва да си даде сметка не че е бил на прав път и трябва да продължи, а напротив, трябва да си даде сметка за всички онези със 77 граждани на община Шумен по-малко, които гласуваха за нов път, за пътя на промяната. Трябва да се потърсят грешките от предходното управление и много ясно да се чуват проблемите на гражданите, и те да бъдат решавани. Заявявам, че ние ще бъдем коректив за това, този общински съвет, тази кметска администрация да решава многобройните проблеми на гражданите, които бяха потъпкани през изминалите 4 години. Пожелавам на всички да сме на висотата на задълженията си през следващите 4 години“.

Клетва положиха и новоизбраните кметове на населени места.

Новоизбраните кметове на населени места положиха клетва
Максим Иванов окачва кметската огърлица на Любомир Христов. В края на тържествената сесия той му връчи и символичния ключ на Шумен.

Гости на първата тържествена сесия бяха народните представители Румен Генов и Димитър Александров, областният управител Стефан Желев, общественият посредник Иван Капралов, много граждани.

Очаквайте още информация 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име