Участниците в Международния турнир по информатика пристигнаха в Шумен

180 състезатели от девет страни пристигнаха в Шумен, за да вземат участие в XI-тия Международен есенен турнир по информатика – IATI, съобщиха организаторите.

Отборите от Азербайджан, Армения, България, Казахстан, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна се състезават в единствения по рода си турнир, който се провежда в две възрастови групи – младежка за ученици до 15.5 години и старша възраст за ученици от гимназиална степен.

В момента състезателите тестват компютрите за IT надпреварата в Шуменския университет. Преди това те посетиха Исторически парк Неофит Рилски на традиционно организираната екскурзия за сплотяване на участниците.

Разходка из Историческия парк

По-късно ще се състои и превода на задачи от тийм лидерите на отборите за утрешния, първи състезателен ден.

Припомняме, че тази година IATI е под патронажа на Президента на Република България  Румен Радев. Организатори на събитието са Община Шумен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б. Председател на организационния комитет на състезанието е Бисерка Йовчева. Партньори на проявата са Министерството на образованието, Районното управление по образование, Исторически парк Неофит Рилски и Мусала-Софт.

Медийни партньори на турнира са вестник Шуменска заря, Радио Шумен, Телевизия Шумен, Шмоко.бг, ШУМ.БГ, 24Shumen, Shumenonline, Infoshumen, RADIAN и MediaBricks.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име