БК „Шумен“ записа четвърта поредна победа в мъжката „А“ група побеждавайки като гост „Видабаскет“ с 98:85. Това е втора поредна победа над този съперник след като вчера отново победихме видинчани. С победата „Шумен“ запазва второ място в „А“ група с 6 победи и 2 загуби, първи е „Чавдар“ (Троян) със 7 победи и 1 загуба.

За разлика от предишния двубой този започна с лек превес на домакините, които първи се възползваха от своите възможности за точки. „Шумен“ обаче също не чака дълго, за да влезе в мача. Александър Кръстев откри шуменската сметка с тройка. Николай Николов също се разигра в първите и минути и заедно с Красимир Димитров беше сред основните точконосители за „Шумен“. В тази първа четвърт играта бе изключително равностойна, като нито един от двата отбора не успя да се откъсне с повече от 5 точки, а преднината в резултата често се сменяше в полза на един от двата противника. Края на частта дойде при абсолютен паритет 25:25.

Втората четвърт започна с пореден кош за тежкото крило на „Шумен“ – Николов. Домакините от Видин обаче се заиграха доста по-концентрирано в защита и спряха следващите 5 атаки на „Шумен“. Цветанов с два коша, както и Петров и Тодоров с по един изведоха „Видабаскет“ с 8 точки напред. „Шумен“ излезе от дупката и отново изравни играта. Димитър Янчев, след като бе настроил мерника с два коша от средно разстояние в края на първата част, започна да бележи и от далече. Дежурните тройки на Янчев дойде след средата на втората четвърт и върнаха нашият тим на само 3 точки зад домакините. До края на първото полувреме съперниците играеха равностойно и си размениха серия от резултатни атаки. За „Шумен“ Виктор Серафимов и Красимир Димитров отбелязаха на няколко пъти, а за домакините Цветанов, Куршумов, Иванов и Киров. Почивката дойде при 47:45 в полза на „Видабаскет“.

Второто полувреме продължи с размяната на кошове. Двата отбора внимателно организираха атаките си и внимаваха да не допускат грешки. Три минути след началото на третата част обаче „Шумен“ заигра по-добре и в двете фази на играта. В защита ограничихме лесните позиции за стрелба на видинчани, а в нападение Красимир Димитров, Теодор Димитров, Янчев и Серафимов вкара важни кошове, за да може „Шумен“ да излезе напред с 9 точки. Домакините спряха серията си от нападения без кош. Куршумов се развкарва за „Видабаскет“, но пък центърът на шуменския тим Кирил Кирилов също показа отлична игра в нападение. Кирилов отбеляза 7 поредни точки и нашият тим задържа преднина от 8 точки до края на частта.

Последните 10 минути започнаха с нови 4 поредни точки за „Шумен“ – точни бяха Николай Николов и Красимир Димитров. „Видабаскет“ също продължи да вкарва и не позволяваше преднината да се качи повече от 12 точки. В средата на частта обаче „Шумен“ отново направи силна серия в защита, а кошове на Кирилов, Николов и Кръстев ни изведоха с 16 напред. Както и във вчерашния мач домакините се разиграха в последните 5 минути, но гардът ни Серафимов и центърът Кирилов вкараха хубави кошове, не позволявайки на разликата да слезе под 10 точки. Последния съдийски сигнал дойде при 85:98 в полза на „Шумен“.

Следващата седмица 08.12.2019 е дербито за първото място. „Шумен“ приема „Чавдар“ (Троян) в зала „Младост“ от 17.00 ч.

Снимка архив БК „Шумен“

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име