Добромир Драев

Общинският съветник Добромир Драев /ДБГ/ подаде оставка като член на комисията по младежки дейности и спорт към местния парламент в Шумен, за да освободи място за Лили Петрова /БСП/.

Така Драев се опита да поправи грешката на общинския съвет, който на предишното си заседание остави съветничката от левицата извън всички комисии. Тогава мнозинството около ГЕРБ гласува три пъти против Лили Петрова, отхвърляйки я от комисии, в които тя има опит и квалификация. Така в крайна сметка се оказа, че местният парламент нарушава и собствения си правилник, и закона за местното самоуправление, според които всеки общински съветник трябва да е член поне на една комисия.

На предходното заседание допуснахме грешка, като неглижирахме цяла политическа група, която е изпратена тук с гласовете на избирателите, заяви днес Добромир Драев пред общинските съветници. Той подчерта, че е десен и за него са гласували десни избиратели, но не може да допусне хора от левицата като Венцислав Венков и Лили Петрова да останат извън сферите, в които са безспорни експерти.

„Не съм съгласен Венци Венков да не бъде член и даже председател на комисията по култура, защото за мен той е доайен на културата в Шумен. Той в момента не е в тази комисия, и пет пъти да се извиня, нещата няма да се променят. Второто име е Лили Петрова. Тя няколко мандата работи активно в сферата на младежките дейности и спорта, в такива комисии трябва да има хора, които разбират и имат сърце за това“ – с тези мотиви Драев подаде оставка от комисията по младежки дейности, с уговорката, че освобождава мястото за Лили Петрова.

Драев изрази съжаление, че не може да освободи място и в комисията по култура за Венцислав Венков, но Венков обяви, че каквото й място да му бъде предложено, той ще го откаже.

След като юристите казаха, че може да се направи смяна в комисията още на тази сесия, общинският съвет прие оставката на Добромир Драев и избра единодушно и с аплодисменти Лили Петрова за член на комисията по младежки дейности и спорт. Единствено Светлозар Начев /ГЕРБ/ се опита да „си играе“ със ситуацията /по израза на председателя Красимир Минчев, б.р./, като предложи за освободеното място в комисията друг съветник от левицата – Данаил Данчев. Данчев обаче с чувство за хумор си направи отвод.

След избора Лили Петрова благодари на Добромир Драев за жеста. А по принцип би трябвало да му благодарят всички съветници, защото той замаза една грешка на мнозинството, направена съвсем съзнателно още на старта на новия общински съвет.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име