Конкурс за най-добро домашно вино организираха днес в Търговище. Снимка община Търговище

Десетки граждани се включиха в празника, който Община Търговище организира на Игнажден на площад „Независимост“. Програмата започна с изпълнения на коледарската група на Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“, с пожелание към всички съграждани за здраве и благоденствие.

Бяха отличени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино за 2019 г. Те бяха определени от професионална комисия от технолози, в състав инж. Соня Раденкова, инж. Стефан Панайотов и Светослав Пенчев.

В категорията „Червено вино“ наградата е присъдена на Светлан Савов от Търговище, за произведеното от него вино от сортовете сира, памид и мерло.

В категория „Бяло вино“ наградата отиде при Илия Георгиев от село Съединение. Виното е направено от бяло десертно грозде. Наградите връчи зам.-кметът инж. Митко Панайотов.

Винотека „Безо“ пък избра да поощри Румен Ангелов от Търговище за собствено произведеното грозде и поддържането на сортовете: памид, димят, хамбургски мискет, липа, отел и афуз.

Общо 19 производители, сред които и 6 дами от цялата община се включиха в конкурса за най-добро домашно вино. Те са от град Търговище и селата Драгановец, Стража, Буховци, Съединение, Макариополско и Бистра, както и от квартал Въбел.

В рамките на празника бе проведена и кулинарната изложба на постни ястия „Трапезата на Бъдни вечер“, в която се включиха 23 участници.

С градското тържество на Игнажден, който в народната традиция бележи началото на коледните празници, Община Търговище и лично кметът д-р Дарин Димитров пожелават на всички съграждани светла и споделена Коледа. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име