Управителят на ОЖИ в оставка Юлиян Вълчев

Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на „Напоителни системи“ ЕАД в Шумен, разпоредил изпускане на водата в язовир за извършване на незаконен риболов – това съобщиха от пресслужбата на варненската Апелативна прокуратура.

Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на бившия шеф на „Напоителни системи“ ЕАД в Шумен Юлиян Вълчев на 15 януари 2020 г., информират от прокуратурата  Както вече е известно, той беше осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Юлиян Вълчев беше предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена безстопанственост при управление на „Напоителни системи“, от което бяха причинени значителни вреди за държавното дружество, припомнят от АП.  Като длъжностно лице Вълчев е разпоредил да бъде изпусната водата в язовир „Нови пазар 1“, за да бъде извършен нерегламентиран стопански риболов. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едва една десета от водния обем.

Влязлата в сила присъда заварва осъдения като управител на общинското дружество „Общински жилища и имоти“ в Шумен, се посочва в съобщението от АП. Окръжната прокуратура в града очаква реакцията на община Шумен, като смята за неморално осъден като длъжностно лице за умишлена безстопанственост в ръководено държавно дружество да ръководи общинска фирма, се казва в прессъобщението от Апелативната прокуратура. 

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. to samo tova da bqha otkradnali 🙂 qko krqdqha darva isto4iha qzovira ….. prodadoha ribata qko kradene

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име