Дебютът на Scope Records на сцена.

Десетокласници от математическата гимназия „Нанчо Попович“ и от езиковата гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен показват талант не само в науката, но и на сцената.  Калоян  Павлов, Адриан Димитров и Стилияна Иванова са лицата на набиращата популярност рап банда, наречена Scope Records, създадена в началото на 2019 г.  Групата вече има 4 собствени песни и 2 клипа, а преди това всеки от изпълнителите е имал собствени участия.  Дебютът на Scope Records на живо пред публика беше в навечерието на Коледа във Велики Преслав, където групата събра овациите на младите хора.

Сега талантливите изпълнители подготвят нов клип, чиято премиера ще бъде през пролетта. Групата се ангажира с участия във всички благотворителни кампании и обществени каузи, в които са поканени. Ето какво казват младите музиканти за своето изкуство, своите идоли и своите очаквания.

DONKAWOYAN /Калоян  Павлов/: С рап започнах да се занимавам в началото на 2018 г.  Името ми “DONKAWOYAN” (дон Калоян) тръгва още от детството, защото много от роднините ми ме наричаха дон Коко. Впоследствие, когато разбрах, че искам да се занимавам с музика, ми трябваше прякор. Точно тогава се сетих за прякора ми като дете, хареса ми как звучи и си казах, че ще го използвам. Честно казано, не мисля че в досегашното ми развитие е имало стил, в който да се фокусирам и да правя песни изцяло и само в него. Имам песни в почти всички стилове. Към този момент имаме само една изява във Велики Преслав. Няма такова нещо като шефове, ние сме екип и си помагаме. Аз отговарям за студиото и продукцията на песните. Към момента всички мои песни, самостоятелни и такива с колаборации, са общо 29, имам и два албума зад гърба си. Плановете ми са да пробия на българската сцена, а след това и на световната. Имам два видеоклипа, единият е на една от най-добрите песни, които сме правили, поне според мен  – “Influence”, която е колаборация с LIL SHOTGUN и YOUNG GXRL, а другата е на “Henny”.

Калоян Павлов

Имал съм доста идоли в музиката. Още в началото, когато навлизах, идол ми беше Мишо Шамара, с времето харесах изпълнители като Ghostemane, Scalxrd, Icy Narco, NLE Choppa, Smokepurpp.  Харесвам метъл изключително много, даже на моменти повече от рапа. Групи като Guns n’ Roses, Slayer, Sabaton, Slipknot, Dream Awake, Twisted Sisters са ми едни от любимите. Създадох Scope Records, понеже исках да работя с хора, които знаят какво правят и знаят, че искат да го правят. Постепенно се запознах с Мишо (REVOLV), видях че му се отдава и му предложих да се присъедини. Той беше първият, който влезе в това crew. Той ме запозна с Адо (LIL SHOTGUN), а по-късно се запознахме и със Стелияна (YOUNG GXRL).

LIL SHOTGUN /Адриан Димитров/:  Занимавам се с рап от близо една година. Първоначално започнах да се занимавам с правенето на бийтове, но когато направих един бийт, толкова много ми хареса, че реших да направя песен на него. Името ми е LIL SHOTGUN и като цяло няма голям смисъл в него, просто ми звучеше добре и реших това да ми е псевдонимът.  Има различни стилове, които изпълнявам. В началото започнах с трап метъл и имам няколко такива песни, но напоследък повече ми харесва идеята за Chill Autotune Trap и също имаме няколко такива песни с DONKAWOYAN и YOUNG GXRL. Темите ни са разнообразни и черпим идеи от други изпълнители.

Адриан Димитров

Плановете ми са да се развивам в тази област и някой ден се надявам да мога да си изкарвам парите от това. Освен изявата във Велики Преслав на коледния концерт, съм направил около 15 песни, участвам в един клип и имам един албум. В България подражавам най-вече на v:rgo, а в чужбина на Scarlxrd, Ghostmane, Smokepurpp, Gunna и други.  Уча в езикова гимназия, занимавам се с фитнес, street workout, правя бийтове и малко по малко започвам да изкарвам пари.

YOUNG GXRL /Стилияна Иванова/: Занимавам се с рап от близо половин година. В началото нямах намерение да се занимавам с това, но по време на записването на „Събирам“ помогнах за написването на текста, получи ми се добре при изпяването и заедно решихме да се включа в групата.  Името ми буквално преведено означава ,,младо момиче’’, но вместо ,,I’’ в думата girl има ,,x’’ и тази идея е взета от scarlxrd, защото се възхищавам на този изпълнител. В началото започнах с mumble rap, но постепенно ми хареса и идеята за chill trap. Идеите си черпя от изпълнители в България и извън нея, а темите са разнообразни.

Стилияна Иванова

Плановете ми са някой ден да се занимавам професионално с музика. В Scope Records всеки е шеф на себе си, всички си помагаме с каквото можем, но всеки сам определя за себе си. В България подражавам на Вирго, а в чужбина на Bhad Bhabie, Lil Skies, Rico Nasty и други.  Уча в природоматематическата гимназия, занимавам се с фитнес и съм дистрибутор на известна козметична фирма.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име