Ивелин Казаков връща загубеното портмоне на собственичката. Снимка ОДМВР

18-годишен ученик от СУ „Панайот Волов“ в Шумен намери портмоне с 300 лева и го предаде в полицията, съобщиха от областната дирекция на МВР.  В голямото междучасие днес Ивелин Казаков отишъл да вземе служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия в училище. На тротоара до сградата на Радио Шумен младежът забелязал червено дамско портмоне. Взел го и след като установил, че в него има голяма парична сума, веднага отишъл в РУ- Шумен, за да го предаде.

Собственичката на портмонето беше намерена и поканена в полицейското управление да си го получи, информират от вътрешната дирекция. „Дори не съм разбрала, че съм го изгубила. Благодаря на Ивелин, че го е намерил и го е предал в полицията“, каза г-жа Вълчева.

Бъдещият абитуриент обясни, че дори и за секунда не е мислил задържи парите за себе си. „Две години подред работя като сервитьор на морето и знам каква е цената на парите. Предположих, че за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета“, обясни Ивелин.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име