По нареждане на кмета на Шумен, инспектори от общината извършват проверки за изпълнението на издадените заповеди във връзка с коронавируса и предупреждават гражданите да спазват забраните.  При неизпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, при последващи проверки общинските служители ще съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за административните нарушения и наказания, предупреждават от общината.

Със заповед на кмета на Шумен Любомир Христов е забранена консумацията на място в обектите за бързо хранене и в хранителните магазини на територията на бензиностанциите в община Шумен.

Забранява се работата на кафе машините на открито и на вендинг автоматите за напитки, пакетирани храни и други стоки, които също са поставени на открито.

От общинската администрация напомнят, че са забранени и посещенията на паркове, градини, детски и спортни площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Спира се движението по следните пътни участъци: от Комплекс „Шуменско плато“ (стъклото) до село Новосел; от ул. „Фридрих Енгелс“ в кв. „Дивдядово“ до ЖП-спирка „Дивдядово“ като обходните маршрути са през обособените КПП за съответните населени места. Забраната важи до отмяна на извънредното положение.

Всички заповеди и информации, свързани с предприемането на мерки срещу разпространението на заразата с COVID-19, гражданите могат да прочетат на сайта на общината в създадената специална секция „Извънредно положение – COVID-19“ в челото на страницата. Там са изписани и номерата на горещите телефони за помощ и въпроси от граждани.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име