Има вероятност дистанционното обучение на учениците да се удължи до 13 април – това съобщи БНР, позовавайки се на писмо, изпратено от МОН до училищата. Писмото е предупредително за учителите, за да се подготвят за възможното удължаване на онлайн обучението, информира „Дневник“.

Все още не е взето решение за удължаване на ваканцията след 29 март, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването, заявяват от МОН, цитирани от Дневник.

По-късно днес се очаква заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за удължаване на срока на противоепидемичните мерки до 13 април, като в този срок вероятно ще бъдат включени и училищата.  За удължаване на дистанционното обучение ще бъде издадена заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев.

По-рано министър Вълчев коментира, че дори да бъде удължено дистанционното обучение, няма да има нулева година. От МОН обявиха, че не се подготвят онлайн варианти на матурите за 7 и 12 клас, тъй като се очаква през май децата вече да са на училище.

Коментари

коментар

Loading...

1 Коментар

  1. Ако се спре дистанционното обучение и се учи примерно юни за малките деца става въпрос дали няма да е по добре!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име