Спокойна е обстановката на изградените пунктове за влизане и излизане в Шумен, съобщиха от областната дирекция на МВР. Към момента няма струпвания на автомобили по изградените девет КПП-та.

Полицията призовава отново гражданите да ограничат пътуванията си. Ако доставят храни и лекарства на свои роднини и близки, да направят покупки за по-дълъг период от време, за да не се налага всеки ден да посещават търговски обекти и аптеки. При посещение на финансови институции направете своите разчети така, че да теглите суми, които да ви бъдат достатъчни за поне 10 дни – за плащане на сметки, пазаруване, съветват от полицията.

Във връзка с възникнали въпроси за пропускането през пунктовете на земеделски стопани и животновъди, от ОДМВР уточняват, че могат да се легитимират пред полицейските служители с един от следните документи: удостоверение за регистрация по Наредба 3 като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 г., важи заверката и за 2019 г. Документ за пропускане е също служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител, както и удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име