Общинските инспектори по Наредба 1 в Шумен са установили случай на тротоарна търговия в града и на продавача ще бъде съставен акт за нарушение на общинските разпоредби и на ограниченията при наложеното извънредно положение за предпазване от COVID-19. Сигналът е получен на телефон 112, на който гражданин съобщил за струпване на хора пред търговски обект на бул. „Велики Преслав“ в Шумен и за разполагане на стоки на тротоара пред т.н. китайски магазин.

При направената проверка на място инспекторите не са открили граждани, но изнесената навън стока все още е била на тротоара пред магазина, съобщиха от общинска администрация. Направен е констативен протокол за съставяне на акт на търговеца.

От Община Шумен напомнят, че извършването на такава дейност на открито без разрешение е нарушение на изискванията по Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред. Събирането на много хора на едно място и на близко разстояние един от друг също е нарушение на разпоредбите, свързани с наложеното извънредно положение за предпазване от разпространението на заразата с COVID-19.

По сигнали, подадени на дежурния телефон в общината –  054/857 677,инспекторите са извършили проверки за работещи кафе-машини на открито, посещения на питейни заведения и обекти с места за сядане.  До момента няма потвърждение на подадената информация, но от общината отново напомнят, че не се допуска консумация на място в барове, кафе сладкарници, заведения за бързо хранене и ресторанти.  Остава възможността за доставки по домовете.

От Община Шумен призовават гражданите и търговците да спазват наложените ограничения, свързани с обявеното извънредно положение и предприетите мерки за неразпространение на заразата.

 

 

 

 

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име