Златина Таскова става заместник-кмет на Нови пазар. Снимка архив Радиан.бг

От днес, 1 април, Златина Таскова е заместник-кмет по хуманитарна политика, проекти и програми със социална насоченост в община Нови пазар. Тя е назначена на мястото на Ивайло Петров, който скоро ни напусна.

Златина Таскова беше съветник от БСП и председател на постоянната комисия по образование, култура и спорт. Нейното място в групата на социалистите ще заеме следващата в листата Росица Иванова, икономист, съветник два мандата.

Златина Таскова е дипломиран магистър по български и руски език, специализирала е публична администрация, психология, социални дейности и др. От 1993 г. до 2003 г. е работила в Помощно училище „Станата”. Следващите пет години  е директор на училището. В периода 2008-2011 г. е шеф на дирекция „Хуманитарна политика” в община Нови пазар. От 2012 г. отново печели конкурса за директор на ПУ „Станата”. От  1 август 2017 г. до 31 март 2020 г. е директор на  Центъра за специална образователна подкрепа „ХЕЛА“, в какъвто е преобразувано помощното училище.

С конкурс беше назначен директор на Центъра за социална подкрепа за личностно развитие /Общински детски център/ в Нови пазар. Това е Стоянка Стоянова, учителка в ДГ №3 „Зорница“.

Утре е конкурсът за секретар на община Нови пазар. Допуснат е само един кандидат – юристът Калоян Хинчев.

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име