Хранителни пакети ще получат 1367 уязвими жители на общината. Снимка Община Каолиново

Раздаването на индивидуални пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост започна днес в Каолиново. Ръководството на общината уведоми, че хранителни пакети ще получат 1367 уязвими жители на общината, допълнително включени в списъците, изготвени от Агенцията за социално подпомагане. Раздаването на продуктите е в изпълнение на приетите превантивни противоепидемични мерки срещу корона вируса.

Служителите в кметствата по населените места и доброволци на БЧК ще предоставят хранителните пакети до домовете на всеки един от правоимащите, получаващи топъл обяд от община Каолиново по проект „ Осигуряване на топъл обяд в община Каолиново“ по Oперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

За възрастни хора над 65 години, живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в списъците на АСП, раздаването ще се извършва също до домовете на всеки един чрез служители и доброволци на Общинската организация на БЧК.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг. и са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

Всички включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат 16 вида хранителни продукти: пшенично брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул консерва, домати белени, зелен грах, гювеч консерва, конфитюр, говеждо в собствен сос консерва, говежди кюфтета в бял сос консерва, пиле фрикасе консерва, консерва риба, зрял фасул, леща и олио.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име