Снимка Община Шумен

Общо 218 деца и ученици се включиха в Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, съобщиха от Общин Шумен.

Всяка година конкурсът открива и насърчава талантливи деца и младежи от цялата страна, като предоставя сцена за изява на таланта им в областта на изкуството и стимулира творческото общуване между децата и младежите от България. Поради въведеното извънредно положение в страната тазгодишното издание на конкурса се проведе само в разделите „Изобразително изкуство“ и „Визуални изкуства“.

165 са рисунките са изпратени от различни градове и села – Добрич, София, София област, Търговище, Попово, Шумен, Варна, Ловеч, Стралджа и други. Участниците бяха разделени в четири възрастови групи. Темата на конкурса е „Забележителности от моя роден край“. Децата са изобразили своите впечатления от архитектурните и природни пейзажи, както и са пресъздали изображения на знаменити личности от своя роден край. Журито в раздел „Изобразително изкуство“ отличи 38 индивидуални и 1 колективна награда.

За първа година в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ се включи раздел „Визуални изкуства“  в две направления „Компютърна графика“ и „Видео и анимация“. Участниците в този раздел са общо 53 ученици от град Шумен. Участниците в конкурса представиха творби чрез, които демонстрираха умения за проектиране и създаване на художествени произведения в областта на изящните и приложните изкуства и в дизайна, за работа с дигиталните и мултимедийните технологии. Журито в раздел „Визуални изкуства“  отличи 15 творби.

По традиция се връчва Награда на кмета на Община Шумен в двата раздела.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име