Д-р Свилен Арнаудов

Комисията по здравеопазване подкрепи на днешното си заседание избора на д-р Свилен Арнаудов за управител на Онкоцентъра в Шумен.  По-рано д-р Арнаудов спечели конкурса за началник на КОЦ–Шумен и кандидатурата му трябва да бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент.  Днес с 4 гласа „за“ и един негласувал здравната комисия одобри избора му.

Д-р Арнаудов представи приоритетите си като бъдещ управител на Онкоцентъра. Председателят на здравната комисия д-р Ивайло Петров му зададе няколко въпроса във връзка с кадровото осигуряване и апаратурата на лечебното заведение, съвместната дейност с областната болница и вижданията на новия управител за бъдещето на КОЦ – Шумен.

В момента средната възраст на работещите във всички лечебни заведения е над 50 години, така че през предстоящият тригодишен мандат Онкоцентърът няма да бъде засегнат от кадрова криза, обясни д-р Арнаудов. Той обаче си поставя като задача привличането на млади кадри, които да бъдат обучени от опитните специалисти. Повечето от лекарите имат около 10 години до пенсия, затова в този период трябва да се обучат нови кадри, но няма опасност лечебното заведение да остане без специалисти в нито едно направление, увери д-р Арнаудов.

Според него, още през следващите месеци трябва да се мисли за купуване на трети линеен ускорител. За целта Центърът разполага със собствени средства, но ще се наложи да тегли и кредит.  Друга задача, която новият шеф на КОЦ- Шумен си поставя, е разширяване на състава на хирургичните отделения и изграждането на нова операционна зала. Д-р Арнаудов заяви, че иска онкоцентърът да се оформи като база за специализация на млади хирурзи. „Идеята ми е на базата на досега изграденото, да се надгражда“, коментира д-р Арнаудов.  Той допълни, че ще се работи активно и за купуване на магнитен резонанс.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име