Карта на прозрачността. Снимка Програма Достъп до Информация

Община Търговище за втора поредна година е първа в рейтинга за активната прозрачност на институциите в България, изготвен от Програма Достъп до Информация. Местната администрация е първенец както в класацията при общините, така и в общия рейтинг, в който са включени 562 институции в страната ни.

Община Шумен се нарежда на 92-ра позиция сред всички институции в страната и на 67-мо място по прозрачност сред общините.

Кметската администрация на Разград е 21-ва сред всички институции и 16-та в класацията при общините.

Оценката на институциите е на база уебстраниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт.

Целта е да се оцени как се изпълняват задълженията по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как се отговаря на заявления за достъп по електронен път. Оценява се и наличието на сведения за бюджетна и финансова прозрачност.

Пълните резултати от проучването са публикувани в уебсайта на Програма Достъп до Информация: https://data.aip-bg.org/surveys/Y3Q966/

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име