Виктория Чомпалова от Пловдив и Радостин Радев от Разград скючиха брак в присъствието на най-близките им роднини. Снимка Община Разград

Кметът на Разград Денчо Бояджиев подписа и връчи удостоверение за граждански брак на млада двойка, избрала днешния ден за начало на семейния си живот, съобщиха от общинския пресцентър. Това бе един от първите в Обреден дом-Разград подобни ритуали в условията на поетапно отпадане на част от противоепидемичните мерки от извънредното положение, въведено заради световната пандемия с COVID-19.

През последните 2 месеца подписаните граждански бракове са 7 и те са били единствено в присъствието на кумовете. На церемонията на Виктория Чомпалова от Пловдив и Радостин Радев от Разград присъстваха и най-близките им роднини.

Пред кмета Денчо Бояджиев в качеството му на длъжностно лице по гражданско състояние двамата младоженци потвърдиха решението си да сключат граждански брак, след което положиха подписи, а градоначалникът потвърди с подписа си и с гербовия печат законността на брака.

Кметът връчи подписаното удостоверение на младата г-жа Радева с пожелание двамата младоженци да съхранят топлината и уюта в семейството си и чувствата, които са ги довели в залата на Обредния дом, до дълбоки старини.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име