Още 170 жители на община Шумен ще получават от днес безплатна топла храна в домовете си по целевата програма, финансирана от държавата за подкрепа на най-уязвимите граждани в условията на извънредното положение в страната.

В услугата ще бъдат обхванати 139 души от 14 села на общината и 31 души от града, които ежедневно ще получават топъл обяд за малко повече от месец. Менюто включва супа, основно ястие, хляб и десерт, съобщават от община Шумен.

Доставките ще се извършват всеки делничен ден и ще продължат до 19 юни. Дейностите ще се изпълняват от общинското предприятие „Стопанска и охранителна дейност“, Центъра за обществена подкрепа и Семейно-консултативния център с подкрепата на Домашния социален патронаж.

В рамките на програмата са включени хора с ниски доходи под линията на бедност, възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами, нямат близки и в условията на извънредното положение не са в състояние сами да осигурят прехраната си. Топъл обяд ще получават и хора, които поради възрастта си, трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят храна.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име