От 15 май професионалните футболни отбори в страната могат да стартират колективни тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мреки, съобщиха от пресслужбата на Министерството на младежта и спорта получи.

Днес е получено одобрение от Министерството на здравеопазването на плана за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти, изготвен от БФС и ММС.

Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус COVID-19 три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб.

На 13 май по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България. Възможните дати са 5 юни 12 юни. Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите. Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии.

Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име