От 14 май шуменската регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” възобновява работата си с читатели и традиционното си работно време – от 8 ч. до 18.30 ч. от понеделник до петък и от 9 ч. до 17 ч. в събота.

Заради спазването на противоепидемичните мерки, първоначално библиотеката ще възобнови основните читателски услуги – заемане и връщане на литература, осъществяване на библиографски справки, сканиране или ксерокопиране на издания, читателска регистрация. Затворени засега остават читалните зали, включително детската читалня, отдел Краезнание и Дигиталното студио, както и читателските места за ползване на Интернет.

Достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва да са със защитна маска; задължителна ще е дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката; в залите за заемане на литература за дома от възрастни ще бъдат допускани до 5 читатели едновременно, а в детската заемна – до трима, като ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция.

Помещенията за обслужване на читателите ще подлежат на дезинфекция на всеки 2 часа, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 20 минути. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване. За възрастните читатели се осигурява и еднопосочно движение с отделен вход и изход и с отделни станции за връщане и заемане на литература.

От 14 май Шуменската библиотека възобновява и мобилната си услуга, свързана с разнос на книги по домовете на хора, които са с трайно или временно ограничена подвижност, като всяка заявка може да включва до три книги с 30-дневен срок на връщане и с право на до три презаписвания. Справки за търсени заглавия и автори и заявки за услугата ще се приемат в отдел Заемна за възрастни на телефони: 0879060070 или 054/87 73 32, вътр. 103.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име