От Микробиологичната лаборатория, извършваща PCR тестове за COVID – 19 в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград,  са потвърдени два нови случая на заразени с коронавирус в Област Разград. Отчетени като положителни са пробите на 4-месечно бебе и неговата баба, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

По информация на директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева е изготвено предписание за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки в Детско отделение в Разградската болница.

Взети са PCR тестове на целия персонал на отделението, който се е самоизолирал, до излизане на резултатите. Предстои да се вземат проби за изследване на децата, настанени в отделението, които са 3 на брой.

Заразените лица са били настанени в друг сектор на отделението и не са имали контакти с останалите деца. Вече са преместени в Инфекциозното отделение на болницата и са в добро здравословно състояние, и ще останат под наблюдение до отчитане на 2 отрицателни резултата. Предстои вземане на проби от контактните на бебето и баба му лица.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име