Снимка областна администрация Търговище

Трасето на водоснабдителна система Дунав към областите Търговище, Разград и Шумен трябва да да бъде изградено наново, тъй като съществуващите съоръжения са силно амортизирани. Това заявиха експерти от трите ВиК-дружества на специална среща в Търговище. В разговора участваха кметовете, областните управители и шефовете на ВиК-дружествата от трите областни центъра, които очакват да получат вода от система Дунав.

Всички присъстващи са заинтересовани в най-кратки срокове да се събере необходимата информация за сегашното състояние на водоснабдителната система, заяви областният управител на Търговище Митко Стайков и призова експертите по-бързо да обследват трасето.

В началото на годината правителството обяви, че ще финансира довършването на система Дунав, за да се осигури алтернативен източник на вода за Североизточна България. В момента се прави прединвестиционно проучване, за да се установи колко ще струва завършването на системата. Според заместник-регионалния министър Николай Нанков, водата от Дунав може да стигне до Шумен след две години, при най-добри обстоятелства, а изграждането на трасето отново със сигурност ще промени първоначалните срокове.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. След две години ГЕРБ няма да са нта власт, а ние пак ще духаме супата …. на сухо. Лъжат и мажат!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име