Медицинският персонал, имал досег с инфектирания с COVID-19 пациент, който почина в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище на 19 май, бе тестван за наличие на вируса, съобщиха от Областна управа.

Направените 12 броя PCR-тестове за заболяването са обработени в референтната лаборатория по вирусология и микробиология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна. Всички получени резултати са отрицателни. В последните два дни са били взети проби за вирусологично изследване и от двама пациенти на болниците в Търговище и Омуртаг, за които се е наблюдавала характерна симптоматика. Резултатите също са отрицателни.

Днес са направетени 16 броя бързи тестове на работещи в Комплекса за психично-здравни грижи в кв.Бряг, община Търговище,които са с отрицателни резултати. Взети са и нови проби PCR-изследване от четирима жители на област Търговище с оплаквания по отношение на здравословното им състояние.

На територията на област Търговище, в периода от 13 март до 21 май са били поставени под домашна карантина общо 2232 лица. За 1727 жители на област Търговище 14-дневният период на изолация е изтекъл. Към момента под наблюдение са 505 лица. Състоянието на 388 от тях се наблюдава от общопрактикуващи лекари, останалите 117 лица се следят от служители на РЗИ – Търговище.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име