Община Кубрат отличи изявени ученици в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Парични награди и грамоти получиха 53 младежи и три колектива, постигнали успехи в науката, изкуството и спорта в общински, областни и национални състезания и конкурси. Кметът на Кубрат Алкин Неби поздрави наградените младежи и им пожела нови, още по-големи успехи и да продължават да прославят своя град в страната и чужбина.

Награди получиха младите таланти от танцов клуб „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова, завоювали второ място на националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. Танцьорите са носители и на отличието I-ва степен „Стожер на българщината“ от националния концерт на лауреатите в София.  Колективни награди получиха също ученици от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, участвали в националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език.

На тържеството присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, представители на общинската администрация, директори на учреждения и институции, ученици, преподаватели и родители.  Церемонията се проведе при строги правила и мерки в градския парк „Омол“, заявиха от общинския пресцентър.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име