Инфекциозното отделение в МБАЛ - Шумен.. Снимка архив Радиан.бг

Три нови случая на COVID-19 са установени в Шумен през последното денонощие, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.  Заразените са сред хората, контактни на руския гражданин, за когото вчера беше съобщено, че е с коронавирус и е настанен за лечение в областната болница. Тримата нямат никаква симптоматика и няма да бъдат настанени в болница.

Първият заразен, 59-годишен строителен работник, е пристигнал в страната на 15 май заедно с група от 130 работници и всички са били поставени под карантина на обекта, на който работят.

На 24 май той е бил приет за лечение в МБАЛ – Шумен с температура и данни за пневмония, а направената проба за COVID 19 се оказа положителна. Пациентът е подложен на терапия, състоянието му е средно увредено. Взети са всички противоепидемични мерки в лечебното заведение.  

Вчера контактните работници от групата бяха изследвани за коронавирус, трима от тях са дали положителни резултати. Взетите вчера проби са 118, днес ще бъдат изследвани още 6 души. Работниците са изолирани на Кирека, където им се носи храна и не контактуват с други хора, съобщиха по-късно от РЗИ.

Общо 17 нови случаи са установени в страната през изминалото денонощие, с тях заразените у нас стават 2 460.  Излекувани са нови 32 души.  Починалите са трима, жени с придружаващи заболявания, на възраст над 70 години от Пловдив, Сливен и София.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име