Ремонтите по ул. Индустриална

Ръчни кърпежи на повече от 560 кв. метра по различни улици в Шумен са извършени от началото на годината от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, съобщават от общинския пресцентър. Дейностите се извършват на участъци, за които не са предвидени мащабни ремонти.
Днес приключиха кърпежите по ул. „Поп Андрей“ над пожарната служба. По още 27 улици в кварталите Боян Българанов, Тракия, Добруджански, в централната и в други части на града също са изкърпени участъци, които са били в лошо състояние.

Изкърпване по ул. „Поп Андрей“


Топлото време даде възможност запълването на дупки да започне още през месец януари. Работи се както по основни, така и по второстепенни улици след направен оглед от служители на общината, припомнят от строителното предприятие. „Разрушените участъци се изрязват, продухват се, за да се премахнат замърсяванията, заливат се с емулсия и се запълват с топла асфалтова смес“, обясни директорът на предприятието Недко Салабашев.
От началото на следващата седмица ще започнат кърпежи на входно-изходните артерии по бул. „Ришки проход“, бул. „Симеон Велики“ и от Пети километър към града.
438 600 лева са предвидени в бюджета на ОП „Строителство и благоустройство“ за уличната мрежа през тази година, като в нея се включват още зимното поддържане и знаковото стопанство.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Двама копат двайсет гледат. И биричка в работно време. Време е за ремонт на тротоарите както стана на улицата на Боян Тодоров и Найден Косев. По Цар Освободите в района на здравната каса и аптеките е ужас. Но кметовете не ходят пеша и не се лекуват в шуменските болници, а в лъскавите частни клиники в София и Варна.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име