25 души, работещи в детските градини в община Търговище, бяха изследвани за коронавирус днес в РЗИ – Търговище, съобщиха от Областна управа. Направени са им бързи тестове за установяване на заразяване с COVID-19, като тестуваните са подбрани на случаен принцип, след разпореждане на председателя на Областния кризисен щаб Митко Стайков. Всички резултати са отрицателни.

Към момента има изследвани общо 654 броя проби от жители на област Търговище. В това число са направени общо 464 PCR-теста, изследвани в референтна лаборатория по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Св. Марина” – Варна. За установяване на заразяване с COVID-19 са използвани още 190 броя бързи тестове.

Днес ще бъдат доставени 5000 бр. маски и 50 бр. маски FFP2 за нуждите на медицинския персонал в трите многопрофилни болници за активно лечение на територията на областта и за Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище. Общо 2000 маски и 50 маски FFP2 ще бъдат предоставени на МБАЛ – Търговище. А МБАЛ – Омуртаг, МБАЛ – Попово и ЦСМП – Търговище ще получат по 1000 маски.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име