Венцислав Венков представи пред журналисти новия договор на БТТИК. На снимката са още Менент Шукриева, координатор на БТТИК, Фикрет Индже и Айше Музаферова, новият ПР на "Алкомет"

Българо-турската търговско-индустриална камара /БТТИК/ подписа меморандум с мощния Съюз на камарите и стоковите борси на Турция /ТОВВ/. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на БТТИК Венцислав Венков.  

„Договорът дава възможност на нашите членове да стигнат до един огромен пазар, тъй като ТОВВ е основната и единствена институция в Турция, която представлява целия бизнес чрез членуващите в съюза 365 местни камари и стокови борси с общо 1,5 милиона фирми-членове“, коментира Венков.   

С подписването на меморандума, българската и турската бизнес организации искат да разширят търговията, инвестициите и финансовите потоци между двете страни, да развиват съвместни проекти и да и да задълбочат икономическото сътрудничество.

БТТИК и ТОВВ ще създадат Турско – български форум на търговско-промишлените камари палати, който ще съдейства на бизнеса в двете страни за разширяване на сътрудничеството и взаимните проекти.   

Венцислав Венков обобщи и дарителската дейност на БТТИК по време на извънредната обстановка заради коронавируса. С дарения от членовете на камарата са осигурени храни за рискови групи на стойност над 200 000 лв.

Последното голямо дарение включва пакети с трайни храни, всеки на стойност 40 лв. От тях вече са раздадени над 500 пакета на съюзите на инвалидите, на хората със зрителни увреждания, на ветераните от войните, на социални домове в Шуменско. Утре ще бъдат предоставени храни и на младежката организация на скаутите.

Хранителните пакети, дарение от камарата

В момента в БТТИК членуват около 150 фирми.  

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. Браво! Фикрет Индже доказва в критичен момент социалната си политика за Шумен.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име