След огнището на COVID-19 във венецкото село Изгрев, пламна и съседната община Каолиново, показват данните на Регионалната здравна инспекция за разпространението на заразата.

Днес в Шуменско са установени 27 положителни проби на коронавирус – най-големият брой в областта от началото на пандемията и рекорд за цялата страна на тази дата. Почти всички нови случаи са в Каолиновски села, с изключение на един пациент в МБАЛ – Шумен.

Ето къде са отчетени новите положителни проби на COVID-19: 12 случая в с. Тъкач, 3 в с. Наум, 2 в с. Климент, 1 в с. Сини вир.

8 от работниците на предприятието „Каолин“ АД, което се намира в общинския център, също са заразени с коронавирус.  Фирмата е изследвала 60 от всичките си 120 работници в Каолиново и 8 са дали положителен резултат. Заразените са от Каолиново – 6, от Средковец – 1 и от Шумен – 1. Утре се очакват резултатите на останалите 60 работници от „Каолин“

От всичките 27 новозаразени има и пет деца на възраст между 1 и 13 години.

Пробите на служители на РЗИ – Шумен са отрицателни.

Хората с COVID-19 са поставени под карантина, а на фирма „Каолин“ ще бъде връчено предписание за стриктно спазване на противоепидемичните мерки

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име