Божидарка Златарева представи втората си книга за Разград

Тазгодишният носител на наградата „Златен Пегас” Божидарка Златарева представи своята втора книга, озаглавена „Разград и животът – големият и малкият”. Творческата вечер събра в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” много любители на писаното слово. Събитието беше първото, организирано в дома на книгата след края на извънредното положение заради пандемията от Коронавирус, съобщиха от община Разград.

Книгата е издадена с подкрепата на вестник „Екип 7”, а наборът на страниците е направен от Галина Матева. Сборникът на публициста и краевед Божидарка Златарева включва очерци и статии за видни разградчани с принос за развитието на региона и на други региони като един от най-успешните кметове на Видин Бърни Бончев. Използвани са публикации в разградски вестници между 1878 и 1944 г., за да се представи животът в града по това време.

Представянето на книгата на Златарева събра много разградчани. Снимки община Разград

От директора на РБ ”Проф. Боян Пенев” Димитър Петров авторката беше представена като духовна кръстница на разградската библиотека – през 1992 г. тя е предложила храмът на книгата да носи името на Боян Пенев.

Представянето на книгата включваше както коментари от авторката и на специалисти в бибилотеката, така и музикални изпълнения от цигуларката Мила Иванова, народна песен, изпята от Калинка Рачева и стихове за Разград, изпълнени от второкласничката Симона Занкова. Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев изпрати букет от рози на авторката с пожелания за още творчески успехи в родолюбивата й дейност в прослава на Разград.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име