Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Шюкрю Х., главен експерт в община Омуртаг, получи осъдителна присъда и глоба в размер на 1000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура. Една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на 38-годишния водач, който е главен експерт в община Омуртаг, за даден подкуп от 50 лева на служители на реда, за да не бъде санкциониран.

На 2 юни тази година на булевард в Търговище 38-годишният главен експерт бил спрян за проверка от полицейски служители, които работели по пътния контрол. Шюкрю управлявал автомобила си без предпазен колан и без задължителните светлини.

Полицейският служител проверил документите на водача. Мъжът обяснил, че не слага предпазен колан по медицински причини.  Служителят на реда заявил, че ще бъде съставен фиш за движение на автомобила без светлини. Шюкрю Х. застанал до прозореца на служебната кола и пуснал банкнота от 50 лева. Полицейският служител уведомил дежурната за престъпното поведение на подсъдимия и му съставил фиш.

Шюкрю Х. заявил, че вятър е издухал банкнотата от портфейла му и не се е признал за виновен в хода на образуваното срещу него бързо производство. Според прокуратурата като отегчаващо вината обстоятелство може да се приеме фактът, че подсъдимият заема длъжност, която изисква високи морални и етични качества, което е в рязък дисонанс с поведението му на пътя на 2 юни т. г.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име