Празничната церемония се проведе в двора на музея “Панчо Владигеров”. Снимка Община Шумен

Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение. Празничната церемония се проведе в двора на музея “Панчо Владигеров” в района на възрожденските къщи. На нея присъстваха зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, председателят на комисията по образование към Общинския съвет Албена Неделчева, директори на училища, учители и родители, съобщиха от пресслужбата на Община Шумен.

Кметът Любомир Христов поздрави абитуриентите за отличните резултати, които са постигнали през годините на своето обучение в средния курс. “Светът е пред вас. Той ще ви открие пътищата, по които да продължите. Учете и станете добри професионалисти. Но трябва да знаете, че ви предстоят и неща, които никой няма да ви преподава специално. Вие сами ще разберете, колко е важно да бъдеш отговорен към себе си и към другите, за да успееш. Животът ще бъде вашият учител. Постигнете мечтите си. Създайте семейства, отгледайте деца и бъдете добри родители. Но преди всичко бъдете добри хора. Помнете своето родно място и се върнете отново тук“, с тези думи Христов се обърна към зрелостниците.

На тържеството присъства Ивайло Александров – млад човек, който е живял в Шумен, учил е в Испания филмово изкуство, завършил е във Франция, а днес пише филмова музика. Христов припомни, че преди дни Симфониета Шумен свири негови творби. „Може би след време някой от вас също ще се завърне със спомените си за родния град и ще бъде на неговото място тук”, каза кметът и пожела на всички да постигнат мечтата си като Ивайло.

За празничната атмосфера по време на събитието допринесоха и Гергана Петрова, Галя Божкова, Теодора Юлкова от шуменския симфоничен оркестър, които изпълниха творби от Панчо Владигеров, откъси от класически произведения и филмова композиция на Ивайло Александров, която беше специално адаптирана като поздрав към първенците на випуска. Ивайло също им пожела на добър час и ги увери, че истинското щастие е да правиш това, което обичаш, което ти носи удоволствие и забавление.

Петра Валентинова Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините, за приятното тържество, организирано в тяхна чест.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име