Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Голямата базилика в Плиска.

По думите на Радев всеки ден прокуратурата декларира, че има еднакъв подход, независимо от социално и обществено положение. „Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в широкото публично пространство. По този начин се създава и недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост”, категоричен бе президентът.

Румен Радев посочи, че има пробив в сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин България се разкрива в изключително негативна светлина пред света. „Лепва се едно наистина позорно петно. И тук е мястото наистина да се изясни ситуацията и какви мерки може да се предприемат, така че това да не се допуска, защото такъв тип имидж навън ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция. Световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика той не само трябва да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо”, коментира президентът.

Радев е на двудневна визита в област Шумен, като днес посети Нови пазар и Каспичан по повод празника на града. В Плиска той беше посрещнат от кмета на общината Милена Недева, началника на Шуменския гарнизон полк. Добромир Добрев, депутата Иван Иванов, кмета на Плиска Тонка Иванова.

Президентът участва в откриването на бюст-паметник на Захари Стоянов в алеята на писателите в „Двора на кирилицата“. Паметникът е дело на скулптора проф. Иван Славов.

„Това е свято място за всички нас. Оттук започва България. Плиска е символ на величието на българската държава, на нашата духовна мощ, затова от уважение към нашите предци аз мисля, че трябва да влагаме повече и разум и просветеност и отговорност в дните си. Историята, която виждаме тук ни задължава”, каза още при посещението на старините Румен Радев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име