Румен Радев бе порещнат в Нови пазар от кмета на града Георги Георгиев. Снимка Фейсбук/Roza Petrova

Президентът Румен Радев посети днес Нови пазар. В града той бе посрещнат от кмета Георги Георгиев, представители на неговия екип и граждани.

След срещата с ръководството на Общината президентът посети новопостроения православен храм „Свети Димитър“ в с. Стан.

По програма предстои Радев да разгледа и Голямата Базилика в Плиска и експозициите в музея на археологическия резерват. След това той ще посети „Двора на кирилицата“ в. По-късно президентът Радев ще участва в откриването на бюст-паметник на Захари Стоянов в алеята на писателите. Паметникът е дело на скулптора проф. Иван Славов и ще бъде осветен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

В 17:30 часа в сградата на Община Каспичан държавният глава ще проведе среща с кмета Милена Недева и представители на ръководството на Общината. След срещата президентът Радев ще участва в тържественото отбелязване на празника на града, което ще се състои от 18.00 часа на площад „Възраждане“. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред мемориал „Майка България“ за отдаване на почит към паметта на загиналите за свободата на родината.

В 10:00 часа в събота президентът Румен Радев ще посети Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където ще разгледа скалния релеф „Мадарски конник“ и скалния параклис „Св. Пантелеймон“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име