По информация на директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева са регистрирани шест нови потвърдени случаи на COVID-19 в областта.

Четирима от новозаразените са от община Исперих – по един в града и селата Къпиновци, Вазово и Китанчево. Сред новите случаи са и мъж на 78 г. от лознишкото село Гороцвет и мъж на 55 г. от Разград.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 59, от тях активни са 34. Има един оздравял  – жена на 69 г. от Разград. На стационарно лечение са 13 души в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“, от които един е интубиран. Седем  пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика- Русе“ и четирима в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе.

Общият брой на поставените под карантина е 305.

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването, екипи от РЗИ – Разград продължават масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Вчера са проверени общо 43 обекта. 

Днес екипите правят проверки на територията на Разград и община Исперих.

Във връзка с публикации в някои медии, РЗИ – Разград съобщава, че на територията на град Разград не е издавано предписание за затваряне на лечебно заведение и на аптека, заради COVID-19. РЗИ – Разград е издала предписание за затваряне на аптека в срок от 48 часа, за извършване на крайна дезинфекция, който вече изтече. Към днешна дата на територията на Разград няма затворено лечебно заведение или аптека.

РЗИ – Разград информира още, че разминаването в данните от РЗИ – Разград и Националната информационна система на броя заразени от COVID-19, е поради късно потвърдена проба за положителен PCR тест и данните не са били вкарани в системата. Случаят е бил съобщен по телефона.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име