Президентът беше посрещнат в центъра на Мадара с хляб и сол

Искаме референдум за президентска република! Това заяви пред държавния глава Младен Станев от шуменското село Мадара, а изявлението му предизвика овации сред десетките местни хора, дошли да посрещнат Румен Радев.

„Какво трябва да се направи, за да има референдум за президентска република?“, продължи да настоява Станев и обясни на висок глас: „Трябва да има референдум, иначе не можем да излезем от това блато, не можем да се освободим от тази хунта“. Хората разчитат на вас!, обърна се Станев към президента.

„За да разчитат хората на мен, трябва да уважаваме законите. Ако искаме да имаме справедлива държава, не можем да го правим извън закона. Имаме конституция, имаме закон за референдумите и трябва да се постъпи според тези закони, там е написано ясно при какви условия се свиква референдум“, отговори Румен Радев. И подчерта: Силата е в народа, така че каквото народът каже, това трябва да бъде.

Държавният глава беше посрещнат с хляб и сол на центъра на Мадара, а десетки хора го очакваха, за да говорят с него или да си направят снимки за спомен.

Президентът в Мадара

Заедно с кмета на селото Неделчо Неделчев, президентът разгледа Голямата и Малката пещера и Мадарския конник.

Румен Радев разгледа Голямата пещера
Посетители на конника си правят снимки с президента

Общинският кмет Любомир Христов не присъства на срещата с президента. Христов е бил поканен, но заявил, че има неотложен ангажимент, обясниха сътрудниците на държавния глава в отговор на въпрос защо отсъства кметът на община Шумен.

С посещението на Румен Радев в Мадара завърши двудневната визита на президента в Шуменска област. Вчера държавният глава посети Нови пазар, Плиска и Каспичан.     

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име