Медицинска сестра от МБАЛ – Омуртаг е поредният заразен с COVID-19 жител на област Търговище, съобщи областният управител Митко Стайков. Тя е дъщеря на заболялата 53-годишна Фатме А., дала положителна проба при PCR-изследване в четвъртък.

Всички контактни лица, в това число и лекар от болницата в Омуртаг, са изследвани за заболяването. С PCR-тест са изследвани също шофьорът и пътниците, пътували заедно със заразената от Белгия към с. Звездица в сряда.

Новозаразената 23-годишна медицинска сестра се е срещнала с майка си при постъпването й във Вътрешно отделение на МБАЛ-Омуртаг. Веднага след установяване на заболяването, младата жена бе поставена под карантина. Тя се е самоизолирала в семейно жилище в Търговище. Контактните й съпруг, свекър и свекърва са карантинирани в с. Презвитер Козма.

Всички са в добро здравословно състояние, без оплаквания. Направените вчера вирусологични изследвания на близките и други контактни лица са дали отрицателни резултати.

За спазване на наложената 14-дневна домашна карантина и мерките за недопускане разпространението на COVID-19 на територията на област Търговище следят всички представители на Областния кризисен щаб, служители на ОДМВР – Търговище, РЗИ – Търговище, ОПЛ и др.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име