Велоклуб „Илчов баир“ за втора поредна година организира състезанието „Шуменско плато 2020“ – колоездене, бягане и дуатлон. Надпреварата ще се проведе на 5 юли, неделя, на територията на природен парк Шуменско плато, селата Троица, Осмар, Кочово, Хан Крум и Новосел.

Началото и финалът са на стадиона в с. Троица. Трасетата за планинско колоездене са две – 43 км и 22 км, горското бягане е 22 км, а дуатлонистите трябва да преминат 43 км с колело и 13 км с бягане.  Дългият колоездачен маршрут е с положителна денивелация около 1300 метра, за 22-километровото трасе положителната денивелация е 780 м.  Степента на сложност на трасето е от умерено тежко до тежко.

Регистрацията за надпреварата продължава до 3 юли. Стартовете ще започнат от 9.00 часа в неделя, а награждаването е от 15.00 часа. Таксата за участие е 20 лв. при онлайн регистрация до 3 юли и 30 лв. при плащане на място в деня на състезанието

Класирането е индивидуално, по възрастови групи. Победителите ще получат предметни награди и медали. Най-бързите ще получат купа. Ще има томбола с награди между всички участници и доброволци.

Очакват се състезатели от цялата страна, като стартовите номера ще се раздават още от събота на стадиона в с. Троица. Там е предвиден и палатков лагер. И тази година сили ще премерят е-байкове. Миналогодишното състезание по шуменското плато беше първо в страната за този тип велосипеди.

Поход до скалния манастир над село Хан Крум ще бъде съпъстващото събитие на надпреварата. Експерти от ПП „Шуменско плато“ ще предложат 8 километрова разходка до святото място за всички зрители, но могат да се включат и други желаещи туристи. Походът ще започне от стадиона веднага след старта на състезателите. Дирекцията на Природния парк за пореден път е партньор на Велоклуб „Илчов баир“, като осигурява купи и медали за победителите.

Състезанието се провежда и със съдействието на Община Шумен, Община Велики Преслав и Североизточното държавно предприятие. Множество спонсори подкрепят спортното събитие и ще се погрижат за безопасността на състезателите, ще се предлагат стоки, храни и напитки.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име