Трима шофьори са задържани в ареста през почивните дни за управление след употреба на алкохол, а колите на двама от тях са иззети, съобщиха от ОДМВР – Шумен.

22-годишен шуменец е бил установен да шофира след употреба на алкохол около 1.20 ч. на 28 юни.  Пътните полицаи спрели за проверка до бензиностанция в квартал Дивдядово водач на лек автомобил Мерцедес Е 220 с шуменска регистрация. Зад волана бил местен жител, който лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,54 промила алкохол. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 4.20 ч. на 28 юни близо до дискотека на бул. “Симеон Велики“ в Шумен за проверка бил спрян водач на Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 51-годишен жител на село Близнаци. Тестван е за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,63 промила. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

На 27 юни около 2 ч. при отработване на пътно произшествие на паркинга на бензиностанция на бул.“Симеон Велики“ в Шумен пътните полицаи установили, че 23-годишен шуменец управлява след употреба на алкохол. Той бил зад волана на лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация, а дрегерът отчел 1,56 промила. Отказал да даде кръвна проба, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване. Образувано е бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име