сн. архив Радиан.бг

Персоналът на Спешно отделение в МБАЛ – Шумен ще бъде изследван непрекъснато заради установената медицинска сестра с COVID 19, съобщи за Радиан.бг управителят на болницата д-р Димитър Костов.

Както вече информирахме, 42-годишна медицинска сестра от Спешното е с доказан коронавирус. Жената е хоспитализирана в МБАЛ-Шумен от вчера, късно снощи са излезли положителните й проби. Случаят обаче беше отчетен в област Търговище заради адресната регистрация на сестрата и не беше съобщен нито от болницата, нито от РЗИ в днешните отчети.

Сестрата в средно увредено състояние, засега няма развита пневмония, каза д-р Костов. За последно жената е била на работа в събота. В Спешно отделение се прави непрекъсната дезинфекция през два часа, освен екипа на Спешно, ще бъдат изследвани и всички работещи в болницата, които са били контактни на заразената сестра. РЗИ – Шумен трябва да реши дали ще издирва контактните със сестрата пациенти, които са минали през Спешното, обясниха от болницата.

В момента на лечение в МБАЛ – Шумен има 22 потвърдени пациенти с коронавирус. Един от тях е в тежко състояние и е на апаратно дишане повече от 20 дни.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име