Агенция „Пътна инфраструктура“ одобри проекта за ремонт на околовръстния път в грас Исперих. Общата стойност на строително-ремонтните работи е 5 540 000 лв. Работата по участъка се планира да започне до месец, съобщиха от Областна управа-
Разград.

Отсечката е част от второкласния републикански път „Русе-Кубрат-Исперих-Дулово“, който преминава през три области: Русе, Разград и Силистра. Пътят е с много важно социално и икономическо значение за региона. Той е главна пътна артерия за връзка със съседните области Русе и Силистра. Използва се както от фирми за превоз на стоки и суровини, така и от граждани за всекидневни пътувания. По пътя има значителен тежкотоварен трафик, който допълнително се увеличава през активния селскостопански сезон, посочват от Областната администрация.

Междувременно председателят на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски съобщи на среща с кметове в Русе, че през месец септември се очаква да започне и рехабилитацията на 47-километрова отсечка от главен път Русе-Кубрат-Исперих, със спестен финансов ресурс и осигурени допълнителни средства от Оперативна програма „Региони в растеж“, както и с добавка от републиканския бюджет. Общата стойност на проекта е над 38 милиона лева.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име