Снимки на камиона, изхвърлящ боклуците край селото.

Община Върбица ще разследва случая с незаконното сметище в гората край с. Маломир. „След постъпилия сигнал до общинския кмет инж. Мердин Байрям за случилото се, той светкавично е поискал разследване на случая, и е разпоредил със Заповед основното почистване на района, което му действие съвпада напълно с направените предписания по случая от РИОСВ”, се казва в станпвище на Общината, изпратено до медиите.

В прессъобщението се посочва, че „водачът на сметосъбирачния камион на община Върбица ще бъде строго и дисциплинарно наказан за необмисленото си деяние”.

„Този камион и още един, който тотално е излязъл от употреба са закупени от предшественика на настоящия общински кмет, вероятно от „Вторичните суровини“ в Англия. Подобрявано и „побългарявано“ в миналото, вчера возилото за пореден път излиза от дълъг ремонт и започва сметосъбиране из града, след което както всеки път следва да се отправи към Депото за събиране на отпадъци в община Омуртаг, с които имаме договорни отношения за целта.Необмислено е действието на водача на камиона този път, като е решил самоволно и без знанието на кмета да изпробва товаро-разтоварващото устройство, за да не ходи до Омуртаг, и да се връща отново пълен, както се е случвало. За целта е подбрал терен, на който вече е съществувало нерегламентирано сметище, а преди това е помолил колегата си багерист, който е работил наблизо по задачи на общината, да дойде и ако след ремонта механизмът сработи, багерът да може да натовари изсипаната смет обратно на камиона, и тогава той да се отправи към Депото в Омуртаг”, пише в становището на Община Върбица.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Кметът на общината се събуди. Добро утро! Никой не вярва на манипулациите ти, господин кмете! Във Върбица говорят лоши неща за теб.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име