Четири нови положителни проби доказват заразяване с коронавирус в област Търговище. Заболели са членовете на семейството на 46-годишната Фиданка Я. от с. Голямо Ново, общ. Търговище, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.

С отрицателен резултат е единствено сестрата на заболялата, с която живеят в общ дом, съобщи областният управител Митко Стайков.

Новозаразените са съпруг, син, снаха и внук на диагностицираната с COVID-19 жена. Те бяха поставени под домашна карантина, веднага след получаване на положителната проба на пациентката рано сутринта вчера – 2 юли. Към момента нямат оплаквания.

Всички възрастни лица в семейството са безработни. 4-годишното дете обаче, е посещавало детската градина в селото. В тази връзка заведението ще бъде затворено за времето до 14 юли. Още тази вечер ще бъде извършена пълна дезинфекция в сградата и прилежащите й площи. Предписания за самоизолация ще бъдат връчени на персонала в детската градина – 4 души, и на 12 деца, които са били в контакт с 4-годишното дете.

За ситуацията са информирани общопрактикуващият лекар на семейството, кметът на населеното място и всички ангажирани с недопускане разпространението на COVID-19.

Работи се по установяване контактните лица на новоинфектираните жители на с. Голямо Ново.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име