Министър Кирил Ананиев

От нула часа тази вечер се въвеждат нови противоепидемични мерки, обяви на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Заповедта вече е подписана и ще е в сила до второ нареждане, обяви Ананиев.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито ще се провеждат без публика

Забраняват се посещения в дискотеки, пиано барове, нощни барове, увеселителни заведения на закрито. Посещенията на открито ще бъдат разрешени при 50 % заетост и спазване на дистанция от метър и половина.

Забраняват се групови празненства с присъствието на над 30 човека на открито и закрито – сватби, балове, кръщенета.  

На държавните органи и институции е разпоредено да засилят контрола в рамките на техните компетенции –да се засилят проверки в заведения за хранене и развлечения, както и сред работодателите.

Областните управители имат правото да предприемат и допълнителни мерки в регионите по тяхна преценка в зависимост от ситуацията

Министър Ананиев заяви, че затягането на мерките е одобрено от премиера Бойко Борисов.  

„От няколко седмици отпаднаха доста мерки, за да върнем гражданите към нормалния начин на живот, при спазване на мерките за дистанция, носене на маски, дезинфекцията. Гласувахме доверие на българските граждани и на институциите, които провеждат различни дейности. За съжаление анализът, който направихме за последната седмица, показва, че броят на носителите на коронавируса се увеличава и премина критичната точка от 200 души“, заяви здравния министър.

Според него, през следващите дни не се очаква да спаднат бройките на носителите на коронавируса

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име