Протестите сринаха подкрепата за партиите в парламента. Големите победите са Слави Трифонов, Демократична България и Мая Манолова. Фотограф:HB Studio

Вчера всички видяхме как МВР бламира официалната власт, за да се подчинява на реалната – тази на Доган и Пеевски.

Вчера всички чухме изречено на глас това, което хората говорят – Борисов, страх те е от Доган, страх те е от Пеевски, и целият народ го знае!  

Видяхме мафиотизацията на държавата и политиката на Росенец, където не пускат български граждани, където българските закони не действат.

Видяхме бруталното погазване на закони и на човечност под колоните на Министерски съвет, където озверели полицаи ритат паднали на земята и оковани с белезници демонстранти.

Политическият извод е, че тежко зависимият Борисов е дал властта на необявена концесия на Пеевски и Доган, казаха политиците.

Нашият извод, на гражданите, е че свободата ни е почти мъртва, защото сме позволили да ни я вземат.

Затова ще се става!

За да изгоним мафията и мутрите от властта и от политиката!

Оставка на правителството!

Да спасим демокрацията!  Трябва да бъде счупена тази превзета държава, пленена от задкулисието и интересите на олигарси и самозабравили се политици.

И не ни плашете с кризата! България вече е ударила дъното на всички класации – от години говорят за нас като за най-бедната и най-корумпираната държава в Европа. Вчера така ни обрисува и Ройтерс. Кратко и ясно.

Затова не ни плашете с кризата, защото вие – днешната власт, сте най-лошата криза. Факт е, че икономическата криза идва и вероятно ще ни удари жестоко.  Но основната причина за това са неадекватните мерки, които правителството взе по време на пандемията.  Докато целият свята спасяваше гражданите си, нашата власт спаси олигарсите си.

Не ни плашете и с комунистите! Първо пребройте членовете на БКП и на Държавна сигурност в управляващата партия.

Винаги има алтернатива!     

Но първо трябва да бъдем свободни, за да бъдем различни!  

Оставка, Борисов!

Дияна Желязкова

Граждани и инициативни комитети се организират за протест в Шумен – във вторник, от 18.30 ч.

Коментари

коментар

11 КОМЕНТАРИ

  1. Гешев е назначен от Доган и Пеевски (както и висшия съдебен съвет) оставка мръсници долни

  2. От тука започва България, но не и за протестните! Шумен ще е десетият град и за свалянето на правителството. Стига страх и подчинение! Всички на площада и да изритаме мутрите от ГЕРБ.

  3. Грабвайте байряците и на площада под прозорците на областния и кмета дето си прокарват корупционните проекти. Деца, млади и стари на протест, да видим кой кой е в тоя Шумен. Милиционерските назначения на Хари ни писнаха. Октоподът на ГЕРБ ни задушава!

  4. Да видим колко медии и как ще отразят бунта на шуменци срещу властта, която на местно ниво продължава да налива пари в сайтове и сайтчета, в ТВ Шумен, за да манипулират обществеността. Местните олигарски продължават да перат пари и да купуват журналисти. Иначе ще стоят гладни и ще ронят сълзи в кабинета на кмета.

  5. С каскет и без каскет магистратите шуменски също трябва да се опомнят. Вятърът на промяната смени посоката. Плюмчете пръст тоги на Темида!

  6. Като знам колко съдии са с дипломи от Симеоново… Чистка по всички етажи. Достатъчно млади юристи има. роднина милиционер, роднина милиционер…

  7. Шуменските адвокати що не поискаха оставката на правосъдния министър както колегите им в страната? Страх лозе пази! щото са зависими и те…

  8. 200 гладни адвокати в областта ще се подмокрят от страх. Затова се бутат в бизнеса и в политиката да изкарат някой лев. Сега ще видите какъв наплив ще е за новите партии и коалиции. Печално задкулисие

  9. Едни викат на площада, други си плетат кошничките в партийните офиси. Младата интелигенция да излезе напред. Писна ни ченгета да управляват общината, областната администрация, бизнеса, университета, даже и здравеопазването. Барабар с ДПС! Тотален тормоз от кметове и съветници в Делиормана!!!!!!! Бившата червена номенклатура се пребоядиса и влезе в управлението. Доктори от БКП станаха шуменски депутати, директори на болници, инспекции под крилото на ГЕРБ. Параван за далавери… Не се наядоха…

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име