Стотици шуменци, предимно млади хора, се включиха в първия в града антиправителствен протест в подкрепа на националните протести Снимки Радиан.бг

Стотици шуменци се включиха в първия в града антиправителствен протест, организиран в социалните мрежи. Недоволните, предимно млади хора, се събраха в 19 ч. на площад Кристал, където поискаха оставката на правителството и на главния прокурор.

Протестът, възникнал спонтанно и без организатори, започна малко хаотично, но по-късно участниците тръгнаха на шествие и повече от час обикаляха улиците на града, за да покажат на хората, наблюдаващи ги от прозорци и тераси, че и Шумен подкрепя националния протест.  

С национални знамена, протестиращите преминаха по пешеходната зона на бул. Славянски, обиколиха кръговото на Руски паметник и се отправиха към пазара, като блокираха за кратко движението. Там протестиращите изведнъж поеха към къщата на кмета Любомир Христов, където скандираха „Оставка“. Някои от включилите се в протеста непълнолетни се опитаха да блъскат по вратата на сградата, но останалите участници успяха да ги спрат.  

Протестиращите си тръгват от къщата на кмета Христов

По-късно, когато групата непълнолетни си тръгна, шествието продължи без повече проблеми обратно до площад „Кристал“.    

Сред участниците в първия протест имаше различни хора – виждаха се активни протестъри от предишни събития, имаше и по-възрастни шуменци, но мнозинството бяха млади хора.

Утре протестът вече има организатори и за него е внесено официално уведомление в общината. Протестът започва в 17.30 ч. пред областната управа и ще продължи с шествие до общината.    

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име