„Оставките на цялото правителство и на главния прокурор са първата и задължителна стъпка към честни избори, към връщането на България по демократичния път, към началото на демонтажа на порочния управленски модел, който ни закотви на дъното на Европа“. Това заяви президентът Румен Радев, кайто тази вечер излезе при протестиращите в София.

В емоционална реч държавният глава обяви, че властта остава глуха и не чува гласа на хората, които искат управляващите и Иван Гешев да си ходят. „Властта говори за някакъв ремонт на кабинета, надява се, че летните отпуски и умората ще ви разколебае“, каза Радев.  Той заяви, че е нужно рестартиране на политическия процес и модернизация на страната. „Нужен ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората. Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа, за нови промени, които да укрепят гражданските права и контрола на гражданите върху управлението и които да проведат правосъдна реформа, като гарант за справедливост. Които да прекършат корупцията, която ражда престъпност и бедност. Промените трябва да гарантират европейското развитие на България и неговата необратимост, а не да се използват тези фрази като красива фасада, зад която се вихрят грабеж и безчинства“, заяви президентът.

Той каза, че ключът към успеха на протестиращите е да бъдат единни и само заедно могат да постигнат целите си. „Пътят е труден, но всяко усилие си струва, защото залогът е България“, посочи той и призова: „Мутри вън! Да живее България“.

Държавният глава каза, че никога българите не са били по-единни в решимостта си да си отвоюват държавата от мафията.  „Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си. Че общото желание за свобода, за законност, за справедливост обедини всички поколения. България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България“, заяви Румен Радев пред протестиращите.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име