Снимка МС

Докато в столицата от обед протестиращи блокират кръстовища и искат оставката на премиера и на главния прокурор, а в парламента опозицията напразно призоваваше Борисов да обясни как ще харчи 2 милиарда от бюджета, самият министър-председател беше на другия край на страната, за да инспектира различни обекти. Това става ясно от пресслужбата на МС.  

Борисов е проверил трасето на газопровода „Балкански поток“ край Търговище и строителството на автомагистрала Хемус в района. „По цялото трасе на „Балкански поток“ се работи в момента. Това, което поколения десетилетия говореха, че един ден България ще бъде диверсифицирана и ще има възможност да получава и азерски, и американски, катарски, израелски и всякакъв друг газ, е факт“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата си.

Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов е информирал премиера за  напредъка по строителството на проекта. Към момента са заварени 423,31 км тръби от общо 462,07 км. Малинов отбеляза, че над 78 археологически обекта са открити по цялото трасе на „Балкански поток“, за чието запазване са осигурени 22 милиона лева.

По-късно Борисов е инспектирал и изграждането на участъци от АМ „Хемус“ на територията на областите Шумен и Търговище.  С постановление на МС от вчера правителството осигури 81 милиона лева,с които ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка между Буховци и Белокопитово, съобщават от пресслужбата на МС.

Борисов е завършил обиколката си в комплекс Златни пясъци, където е проверил обновената пречиствателна станция за отпадни води.  „Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората“, заяви премиерът.  Проектът за реконструкция и модернизация на инфраструктурата за пречистване на отпадъчните води в курортен комплекс „Златни пясъци“ се изпълнява по оперативна програма „Околна среда“. Общата стойност на проекта е  37 150 155,07 лв. с ДДС.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име