Движението на Орлов мост бе спряно още вчера от протестиращи. Снимка Радиан.бг

Затворени са столичните кръстовища при Орлов мост и „Цар Освободител“ в района на Президентството, съобщиха от пресцентъра на МВР. Не се пропуска движение на МПС през тези две места. Градският транспорт се движи с променен маршрут.

Протестните действия с настояване за оставките на правителството и на главния прокурор продължават. Затворени за движение са бул.„Цариградско шосе“ от „Алея Яворов“ до Орлов мост, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул. “Ген. Гурко“ до ул.“Шипка“, бул. “Цар Освободител“ от бул.“Кн. Дондуков“ до ул. “Г. С. Раковски“.

На брифинг тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев заяви, че очаква сериозни проблеми в придвижването в София днес и предупреди за риск от физически сблъсъци.

„Бих желал да информирам столичани, че днес очаквам сериозни затруднения при придвижването им, тъй като в момента на Орлов мост малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки и воденето на разговори с тях е изключително непродуктивно“, каза ст. комисар Хаджиев, цитиран от БНР.

Той посочи, че затруднения с придвижването има и по „Цар Освободител“, тъй като на пл. „Независимост“ също има разположени 8 палатки.

Движението на Орлов мост бе спряно още вчера от протестиращи. Днес те са издигнали плакат с надпис „Извинете за неудобството, държавата е в ремонт“ на напълно блокираното за движение на автомобили кръстовище. За преминаване се пропускат само линейки.

За довечера от 19 до 23 часа отново е обявен протест със сборен пункт фонтана пред президентството под наслов „Да защитим демокрацията, ден 22-ри“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име